Halı Temizliği Nasıl Olmalıdır?

halı temizliği

Öncelikle bu işi yapan firmaların yeterli bilgi ve tecrübesi olmalı, makine, teçhizat ve tesis alt yapısı halı yıkamaya uygun olmalıdır.
Halı yıkama işinde oto yıkama ekipmanları kullanılmamalı, hijyenik bir ortamda, halı yıkama için geliştirilmiş, toz alma, otomatik yıkama, sıkma ve paketleme makineleri kullanılmalıdır.
Farklı müşterilere ait halılar aynı anda ve aynı yerde yıkanmamalı, bir müşteriye ait halıdaki kir ve mikroplar bir diğerinin halısına bulaşmamalıdır. Halıların karıştırılarak aynı ortamda yıkanması hoş olmamakla birlikte, sağlık ve hijyen açısından kabul edilir bir durum değildir. Dolayısı ile halılar tek tek yıkanmalıdır.

Oto yıkama servislerinde, otomobil yıkanan yağlı ortamlarda halı yıkanmamalıdır.
Halı yıkama yerlerinde kedi köpek beslenmemeli, güvenlik açısından ihtiyaç duyulması durumunda, tedbir alınarak kesinlikle yıkanacak ve yıkanan halılar ile bağlantısı engellenmelidir.
Halı temizliğinde mutlaka içeriğinde kimyasal maddeler bulunmayan, bitkisel özlü halı şampuanları kullanılmalı, klor ve deterjan gibi aktif maddeler kullanılmamalıdır.
Her halı iplik yapısı, dokuma tekniği, kullanılan boya cinsi göz önünde bulundurularak gerekli yıkama tekniği kullanılarak temizlenmelidir.
Profesyonel anlamda temizlenen halılar mutlaka dezenfekte edilmelidir. Bazı mayt ve bakterilerin sadece güneş ışığında öldüğü bilinmekte , bu sebeple yıkanan halılar kapalı ortamda kurutulmalı, ancak en az 1 saat güneş ışığında tutulmalıdır.

Başa dön